Reizen en handicap

Door personeelstekort en overvolle en te korte treinen is het voor mensen met een beperking haast onmogelijk om nog met de trein te reizen. Ieder(in) luidt de noodklok. NS ziet zo gauw geen oplossing. Dit probleem speelt overigens niet alleen bij de NS. Ook bij Valys en het WMO- en leerlingenvervoer ontstaan problemen door personeelstekort. Dat meldt Ieder(in).

Ja en ze melden ook dat vandaag het vervoersakkoord Bestuursakkoord Toegankelijkheid OV 2022-2032 getekend. In dit akkoord staan maatregelen om het openbaar vervoer verder toegankelijk te maken. Zou het helpen?

Wij hebben weinig tot geen vertrouwen in die afspraken. Het gehandicaptenverdrag ,dat Nederland ook pas laat ratificeerde, en dat ver boven die overeenkomsten uitsteekt levert al weinig resultaat op.

Bij ons is het vertrouwen in de overheid tot ver beneden het nulpunt gezakt. Denk hierbij aan de rechten van mensen met een beperking, het over de schutting gooien van de zorgproblemen naar de gemeenten, geen eenduidig parkeerbeleid voor mensen met een gehandicaptenparkeerkaart, nog steeds milieuzones waar aangepaste gehandicaptenvoertuigen geweerd worden. En zo kunnen we nog even doorgaan.

Om de vervoersproblemen een klein beetje op te lossen zou een tegemoetkoming in de brandstofkosten voor mensen met een beperking een klein stukje van het probleem oplossen. Ze zijn nu meer dan wie ook op het eigen vervoer aangewezen.

 

Share

Vergelijkbare berichten