European Disability Card

In veel landen gebruikt men de European Disability Card, op facebook gaf men aan dat Nederland hier ook aan mee deed. Ik had hier al eens naar gevraagd bij de overheid en kreeg een negatief antwoord.

Vandaag opnieuw gevraagd, men gaf deze reactie: “Hi Martin, goed dat je contact opneemt. De European Disability Card is nog niet in alle EU-lidstaten geldig. Zo ook nog niet in Nederland. De Europese Commissie zal eind 2023 een voorstel indienen tot invoering van de European Disability Card in alle EU-lidstaten. Hopelijk kan je deze in de toekomst aanvragen. Laat het me gerust weten als je andere vragen hebt. Groet”

Ook is er nog geen Europese samenwerking m.b.t. deze kaart. Hij kan dus alleen in het land van afgifte gebruikt worden. Lees meer op Europa.eu  Met de proef doen de volgende landen mee:

Het proefproject loopt sinds februari 2016 in acht EU-landen:

Beslist de EU eind 2023 dat er een Europese kaart komt, dan is deze nieuwe kaart in alle landen geldig. Wij proberen één en ander te volgen en stellen u op de hoogte.

N.B. je kunt in Nederland een invalidekaart kopen bij een particuliere instelling. Hier wordt er maar één beter van, dat is die pariculiere instelling. Niet doen dus.

Share

Vergelijkbare berichten