ANWB regels

Gehandicaptenparkeerkaart per land.

Atlas van Zorg en Vakantie

De Atlas van Zorg & Vakantie is dé online wegwijzer in de wereld van aangepaste vakanties in binnen- en buitenland. Hier vind je een overzicht van rolstoelvriendelijke vakanties en aangepaste accommodaties al dan niet met zorg, begeleiding en hulpmiddelen.

Bedrijf starten met een beperking

Een eigen bedrijf starten kost veel tijd, inspanning én geld. Zeker als ondernemer met een arbeidsbeperking kun je wel een extra steuntje in de rug gebruiken. Gelukkig zijn er verschillende regelingen voor starters met een chronische ziekte of handicap, zodat je ondanks een arbeidsbeperking een eigen bedrijf kunt starten. Hieronder tref je de mogelijkheden op een rijtje

Dokter Media

Dokter Media is een online platform ter nuancering en duiding van medische nieuwsberichten uit de landelijke media en is vandaag officieel gestart.

“Wat wordt er nu precies bedoeld met die krantenkop?” en “Wat kan ik hier als lezer of patiënt nu concreet mee?”. Dokter Media voorziet actuele medische nieuwsberichten  uit verschillende landelijke media van een korte ‘review’. Deze reviews worden door een onafhankelijke redactie geschreven volgens een vast format.

Eelke droomt

Op deze website vind je bijzondere, rolstoeltoegankelijke hotels, b&b’s en vakantiewoningen. Met aandacht voor inrichting, luxe én rolstoeltoegankelijkheid.

Eet.nu

Bij de zoekmogelijkheden kunt u “toegankelijkheid” aangeven en zoeken op toegankelijke eetgelegenheden.

Er op uit met de rolstoel.

Wandelingen geschikt voor roelstoelgebruikers.

Eurosleutel

Met een eurosleutel krijgt je onbeperkt toegang tot openbare voorzieningen die aan specifieke ruimte- en/of hygiëne-eisen voldoen, zoals toiletten voor mindervaliden. Deze universele sleutel past op een voor heel Europa gestandaardiseerd slot zodat je er nu al op meer dan 10.000 plaatsen in Europa gebruik van kunt maken!

Gehandicapt nou en?

De website van Cora Reijnders die zelf met een handicap door het leven gaat. Op haar website gaat ze uit van mogelijkheden en niet van onmogelijkheden. En dat is, ook naar onze mening, de beste manier om met een handicap of beperking om te gaan.

Gehandicaptenparkeerkaart

Deze site geeft duidelijkheid over het parkeren met een Gehandicaptenparkeerkaart in de diverse gemeentes in Nederland. Per gemeente verschilt namelijk het parkeerbeleid t.a.v. bezitters van een Gehandicaptenparkeerkaart.

Handicap

Vakantiemogelijkheden voor mensen met een handicap.

Het Nederlands Technisch Advies College

Het Nederlands Technisch Advies College (NTAC) is sinds 1989 dé kennisbank in Nederland op het gebied van medische hulpmiddelen. Het NTAC is breed georiënteerd in de zorgmarkt en een deskundige en betrouwbare partner van tal van gemeenten, zorgverzekeraars, zorgkantoren en -instellingen. Wij adviseren onze opdrachtgevers over de inkoop van medische hulpmiddelen en alles wat hiermee te maken heeft; van medische oplossingen op maat, uw zorgbeleid, administratie en automatisering, tot een efficiënte uitvoering in de praktijk.

U bent bij het NTAC aan het juiste adres voor:

  • Beoordelingsadvies: over hulpmiddelen, diensten en/of leveringen.
  • Beleidsmatig advies: over zaken als hulpmiddelen, besparingen en doorlooptijden.
  • Kwaliteitsbewaking en klachtenafhandeling: het NTAC vervult een ombudsfunctie.
  • Procesbeheersing: voor optimale (kosten)efficiency.

Hierhebikpijn.nl

De online fysiotherapie check.

Huisartsenboekje

Mensen met verstandelijke beperking hebben recht op goede medische zorg.
Dit is zorg die een huisarts geeft. Wat is daar voor nodig?

Hulphond.

De doelstelling van Hulphond Nederland is het vergroten van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid, waardoor (re-)integratie in de samenleving wordt bevorderd.

Iederin

Netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte.

Intermobiel

Intermobiel.com met veel handige tips.

Kaartkluis

Voorkom diefstal van uw gehandicaptenparkeerkaart m.b.v. een kaartkluis. Dat kan een hoop ellende voorkomen.

Keuren en gehandicaptenkaart.

Wanneer moet u gekeurd worden en wanneer niet?

Kinderen, toegankelijke uitjes voor . . .

Op de site kun je uitjes selecteren voor vijf doelgroepen: kinderen met een fysieke handicap, een zintuigelijke beperking, een prikkelgevoeligheid, een allergie en/of een verstandelijke beperking.

Koken met een niet-aangeboren hersenletsel.

Elke avond komt het weer terug een heerlijk diner op tafel zetten. Nu kost koken met een niet-aangeboren hersenletsel, voor sommige mensen best nog wel wat moeite. Je moet namelijk best op heel veel dingen letten. Je moet in de gaten houden hoe lang iets moet koken of opletten dat je vlees niet aanbrandt. En als dat dan allemaal tegelijk op je pitje staat kan je het overzicht wel eens kwijt raken.

KTG-Solutions

KTG-Solutions stelt zich ten doel Europa toegankelijk te maken, zodat mensen met een mobiliteitsprobleem onbelemmerd en gelijkwaardig ‘meedoen’ in de maatschappij.

Mee

MEE ondersteunt mensen met een beperking. U kunt bij MEE terecht met uw vragen over opvoeding & ontwikkeling, leren & werken, samenleven & wonen en regelgeving & geldzaken. Jammer genoeg is Mee in sommige Provincies opgeheven, in die gevallen moet u naar het maatschappelijk werk.

Mee vakantiewijzer

Deze vakantiewijzer geeft u een idee van de mogelijkheden voor mensen met een beperking om op vakantie te gaan. Het overzicht is niet volledig, maar het kan u hopelijk op weg helpen de vakantie te vinden die bij u past.

Midden- en Kleinbedrijf

Hey ondernemer! Meer klanten die meer uitgeven betekent meer omzet, dàt hoeven we je vast niet uit te leggen. Maar wist je dat er een eenvoudige manier is om meer (potentiële) klanten te krijgen? Hoe dan? De oplossing is vrij eenvoudig

Motorrijden: motormobiliteit voor gehandicapten

De projectgroep Motor Mobiliteit voor Gehandicapten wil mensen met functiebeperkingen begeleiden in de procedure om het motorrijbewijs te behalen en te gaan motorrijden. Er worden oplossingen geboden voor de vele technische en procedurele problemen die hierbij kunnen ontstaan. Door de inmiddels opgedane ervaringen en voortdurende technische ontwikkelingen worden de mogelijkheden steeds ruimer. Langzaam maar zeker verschuiven de limieten waarmee de betrokkenen geconfronteerd worden.

Ongehinderd

Via deze App/website beoordeeld u gemeenten, recreatie, restaurants en meer. Help mee om Nederland toegankelijk te maken voor iedereen.

Openbaarvervoer begeleidingskaart

Deze begeldingskaart wordt afgegeven door Argonaut Advies B.V., gevestigd te: Soestdijkerweg 17, 3734 MG Den Dolder.

Oprijplaten

Oprijplaten in alle soorten en maten.

Pasagiersrechten.

Als passagier heeft u in Europa diverse rechten.

Rolstoel

Alles draait om een goede rolstoel, maar ook vervoersoplossingen voor de roelstoel.

Roelstoel toegankelijke plaatsen.

Zoek de rolstoel toegankelijke plaatsen.

Scootmobiel handleidingen

Handleidingen voor diverse merken scootmobiels.

Steffie

Ik ben Steffie en ik leg moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld daten, DigiD, de OV-chipkaart en een bezoek aan de huisarts. Zo wordt de wereld weer iets eenvoudiger!

Stichting Assistentiehond

De Stichting leidt honden op voor specifieke vaardigheden voor mensen met een beperking.

Thuisarts.nl

Betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid.

Toegankelijk op reis

Toegankelijkheidsinformatie per wereldland.

Weerhandig

Een website met handige hulpmiddelen.

Zeelandinclusief

Sámen voor een inclusief Zeeland! Laat je als gemeente, organisatie of individu inspireren om zelf aan de slag te gaan om discriminatie tegen te gaan en diversiteit en inclusie te bevorderen. De goede voorbeelden op deze website worden regelmatig aangevuld.

Ziektesymptonen

Ziek zijn of pijn hebben is niet leuk. Niet weten wat je hebt, dat is nog erger.

Met serieuze klachten ga je best altijd meteen naar de dokter of zelfs het ziekenhuis, maar soms kan het geruststellend werken om ook online al wat informatie op te zoeken.

Zobegaafd

Zobegaafd.nl is een informatieve website met informatie over diverse onderwerpen gerelateerd aan gezondheid, lifestyle, de hersenen, stoornissen en nog veel meer. Wij weten als geen ander dat het belangrijk is om je fit, gelukkig en gezond te voelen. Het lijkt allemaal zo eenvoudig, maar in de praktijk weten wij dat dit best wel lastig kan zijn. Ten eerste probeert de website jou te informeren over onderwerpen waar jij vragen over hebt. Ten tweede probeert de website je te amuseren en op die manier een gezonder, prettiger en stressloos leven te laten leiden. Veel plezier op de website!

Zorgwijzer (handicap & chronische ziekte)

Mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, of een chronische ziekte, krijgen tijdens hun leven vaker te maken met gezondheidszorg dan anderen. Door de hervorming van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) is er voor deze groep mensen echter veel veranderd. De AWBZ is overgaan naar een aantal nieuwe en bestaande wetten.–

Hervorming van de AWBZ

Die verandering neemt veel vragen en onduidelijkheden met zich mee. In deze zorgwijzer worden de vier huidige wetten besproken waar mensen met een verstandelijke/lichamelijke beperking of chronische ziekte mee te maken kunnen krijgen. Dit zijn:

Share