Handige tips

Luifel.

De luifel van de camper of caravan automatisch uitdraaien. Maak aan de draaistok een tapeind en gebruik een goede accu boormachine. In en uit draaien gaat dan simpel elektrisch.

OV begeleidingskaart.

De OV begeleiderskaart is bedoeld voor reizigers die niet zonder persoonlijke begeleiding met het openbaar vervoer kunnen reizen. Onder openbaar vervoer wordt verstaan, de openbare trein-, bus-, metro-, en tramdiensten volgens dienstregeling. Daarnaast valt ook het collectief vraagafhankelijk vervoer in dit verband onder het openbaar vervoer. Volgens deze regeling wordt een OV-begeleiderskaart aangevraagd bij Argonaut Advies B.V. in Den Dolder. Voor het doen van de aanvraag is een website ingericht: http://www.ov-begeleiderskaart.nl/  “

Veerboot maatschappij Teso, Texel- Den Helder.

Op basis van de Passagiersrechtenverordening van de EU is de rederij verplicht om reizigers zoveel mogelijk ter wille te zijn en mag er geen sprake zijn van discriminatie van mindervaliden ten opzichte van valide reizigers. Uiteraard vinden we dit ook zeer belangrijk en kunnen dit op de meeste dagen/tijden goed realiseren. Hiervoor is het van belang dat de overtocht (datum en tijd) 48  uur van te voren bij de rederij wordt aangekondigd. Wij hebben dan voldoende tijd om maatregelen te nemen om er voor te zorgen dat u bij een lift komt te staan. Dit vraagt bij een aantal bedrijfsonderdelen bijzondere aandacht: verkoop, walorganisatie en aan boord het schip.

TESO kan deze service helaas niet bieden op de meest drukke momenten van de dag. Het verkeersaanbod is dan dermate groot dat de doorstroming stokt en afgesproken tijden niet of nauwelijks haalbaar zijn.

Op de Dokter Wagemaker is de lift midscheeps gepositioneerd en is een goede communicatie van belang om u eventueel op de juiste plaats te krijgen. Op ons nieuwste schip, Ms. Texelstroom, is op het achterschip een opstelplaats beschikbaar voor mindervaliden en is dit direct naast de lift.

Mocht u van mogelijkheid gebruik willen maken om dicht bij de lift te staan, dan verzoek ik u om tijdig contact met ons op te nemen.

Heeft u ook handige tips, dan horen we die graag via info@camperpunt.nl

Share