Campings

Op deze pagina vindt u Nederlandse campings die zijn aangepast voor mensen met een handicap.

  • Een lijst met campings voor gehandicapten kan nog steeds gratis aangevraagd worden bij: ACSI Internationale Campings BV, t.a.v. Redactie I.C.G., Antwoordnummer 52, 6660 WJ Zetten. Een postzegel is niet nodig.  Wij hebben de gids aangevraagd en hierin staan  heel veel campings in meerdere landen. De op de lijst vermelde campings beschikken allen over een aangepaste douche en toilet. Voor de redactionele beschrijving wordt u verwezen naar de ACSI Campinggids of de ACSI cd-rom. Naar onze mening een prima aktie van ASCI.
  • Camping Schuylenburg, De Voorwaarts 61 7325 AA APELDOORN, tel: 055 369 61 13,  Camping Schuylenburg is er voor mensen met een verstandelijke beperking en familie/naasten. De camping grenst aan een aantrekkelijk activiteitenpark c.q. aangepaste speeltuin.
  •  Camping en paardestalling t’Nieuw Heegt, De camping ligt in het prachtige Gelderland, tegen de Duitse Grens, in het mooie plaatsje Lintelo. Ook u als minder valide of rolstoelgebonden kampeerder bent, kunt u hier heerlijke vakantie houden!  Het sanitair is aangepast zodat ook voor minder valide bezoekers het kamperen zo comforabel mogelijk is.
  • Stichting de Peelbloem  Camping De Peelbloem is kleinschalig en toch bijzonder ruim opgezet. De camping is landelijk gelegen in de rustige Peel. En waar we ook zo trots op zijn is het schitterende sanitair. Zo opgezet dat het u veel ruimte en privacy biedt. Zeker ook geschikt voor personen die gebruik maken van een rolator of rolstoel. De camping voorziet in de totale opzet aan de wensen voor rolstoelgebruikers en is ingericht volgens de WVT (Wet Van Toegankelijkheid).
  • De Donkershoeve, gelegen in de Dommelvallei in Sint-Oedenrode. De camping is zeer ruim opgezet. Op het terrein liggen 20 grote kampeerplaatsen van ca 100 m2 en in het midden van de camping is een groot speelveld met picknickplaatsen en twee Jeu de Boules banen en een aantal trampolines. Alle plaatsen zijn voorzien van 16 ampère stroom, koud water en aansluiting voor CAI en draadloos internet. Er is een visvijver met een visplateau voor b.v. rolstoelgebruikers. Achter de vijver is er een groot speel/sportveld. Ook voor de kleintjes is er een speeltuin aanwezig. Het centraal gelegen sanitair gebouw van de camping is naast de gebruikelijke toiletten en douchecabines tevens uitgerust met een badkamer en twee douchecabines voor mensen met een fysieke beperking. Er is een toilet met armsteunen, een douche met douchestoel en een aangepaste wastafel. De aparte badkamer heeft een ligbad met een douchebrancard en plafondlift. Buiten zijn er twee overdekte afwasplaatsen, een stortplaats voor het chemisch toilet en een wasruimte met wasmachine en droger.

Overige Campings

Share