Beachwheelchairbeurs 2020

Beachwheelchairbeurs 2020

2 vzw’s slaan de handen in mekaar om op 4-5 juli een fantastisch strand- en zeeweekend aan te bieden aan mensen met een beperking.

Voor de derde editie van de Europese Beachwheelchairbeurs (strandrolstoelbeurs) nemen Sailability Belgium vzw en 4 Example vzw samen de organisatie op zich. Als locatie kiezen ze ook dit jaar Blankenberge. Tal van strandrolstoelen, offroad stoelen en hulpmiddelen zullen vrij te gebruiken zijn op het strand van Blankenberge. Dit wordt dankzij de samenwerking tussen beide verenigingen uitgebreid met zeilen en strandzeilen (afhankelijk van de weersomstandigheden) waardoor het nog meer een totaal plaatje zal zijn dan de eerdere twee edities. Het zal dus een strand en zee evenement worden. “Hopelijk sluit de zon zich daarbij aan, want wie wil nou geen zon-, zee-, strandgevoel” zegt Tarik Houbrechts, initiatiefnemer 4 Example vzw.

“4 Example vzw laat wederom zien dat mensen met een beperking of minder mobiele mensen kunnen genieten van een zorgeloze dag aan zee. Tijdens het strand en zee weekend willen we ook de aandacht vestigen over de mogelijkheden en hulpmiddelen die er zijn om het strand toegankelijker te maken als je minder mobiel bent ” gaat Kristel Jonckheere verder. Ook willen we mensen bewust maken rond de problematiek waar mindermobiele mensen mee geconfronteerd worden bij een dagje aan zee.

Dat ze daarvoor samenwerken is volgens Tarik Houbrechts een logisch gegeven. Het strand eindigt waar de zee begint en daar willen we gebruik van maken: het evenement zal de bezoeker de mogelijkheid geven om ook eens te genieten van een zeiltochtje op onze Noordzee.

De VZW Sailability heeft als moto “Iedereen moet kunnen zeilen!”. Ze maken zeilsport mogelijk voor iedereen, ook mensen met een beperking, gaande van een visuele, auditieve, psychische, mentale tot fysieke beperking.

Philippe Van der Hofstadt, voorzitter van Sailability Belgium (www.sailability.be) sluit af met de volgende woorden: “We hebben besloten om deze strandrolstoelbeurs te ondersteunen om de volgende 2 redenen. “Door samenspel scoren” is ons tweede motto. Hierbij willen we samen met 4 Example vzw de mensen met een beperking aantonen dat strand, zee en zeilplezier voor iedereen toegankelijk en mogelijk is. In iedere Vlaamse provincie, kan men al inclusief zeilen. Sailability Belgium wil dit in alle Belgische provincies waarmaken.”

https://www.facebook.com/events/395634587789286/
(www.beachwheelchairbeurs.be) — bij Strandrolstoelbeurs.

Share

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie