Verlagen maximum snelheid scootmobielen.

DEN HAAG – Scootmobielgebruikers in Den Haag zijn woest. De gemeente wil de maximumsnelheid voor hen verlagen van 16 naar 8 kilometer per uur. Donderdag demonstreren ze bij het Haagse stadhuis. ‘Met die snelheid kruip je over de weg’, zegt een scootmobieler. Zie Omroep West.

Naar onze mening een idioot idee.  Een scootmobiel is een gehandicaptenvoertuig voor mensen die slecht ter been zijn en niet of moeilijk kunnen lopen en fietsen. Je mag in voetgangersgebieden niet sneller dan 6 km per uur en je moet natuurlijk ook kunnen stoppen binnen de afstand dat de weg vrij en te overzien is. Dus stapvoets rijden. Gebruik je de scootmobiel op fietspaden dan is de maximum snelheid 45 km per uur. Maar ook daar moet je je aanpassen aan het overige fietsverkeer. De regels vind je hier!

Dan bepaalt de wetgeving dat gehandicapten een gelijke behandeling genieten als mensen zonder een beperking. Je moet dus met je scootmobiel bijv. mee kunnen als je partner gaat fietsen op een e-bike. Probeer dat maar eens met 8 km per uur. Daarnaast is het discriminerend, mensen die zelf een scootmobiel kopen, kunnen  en mogen sneller rijden dan mensen die gebruik maken van de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Naar onze mening is het voorstel dat de gemeente den Haag doet in strijd met het Gehandicapten Verdrag en moet dan ook snel van tafel.

Share

Vergelijkbare berichten